Hier kunt u uw verhaal schrijven, mening geven of discussie starten.

 

 

4 comments

 1. — Tjalling Mon, 4 Apr 2016

  Hallo Minke

  Ik wil toch even reageren op jouw stukje ik ben blij dat je toch enkele zaken hebt geleerd. Maar wat ik wel wil uitleggen is onze manier van trainen, voor iemand zoals jij die dan vele examens en dan ook denk ik, veel ervaring hebt, lijkt het traag te gaan. Maar dan vergeet je dat er ook andere cursisten zijn die voor het eerst een hond hebben. En daarbij onze ervaring is dat wanneer je sneller gaat in de opleiding de hond het niet goed oppakt (en ook de begeleider vaak niet). Een hond iets aanleren gebeurd vaak door veel te herhalen en op het juiste moment te belonen. Daar hameren wij ook zo vaak op. Een hond doet iets wat jij graag ziet en wordt daar voor beloond dat is wat wij proberen te bereiken. Later in de andere cursussen leren wij dat je moet overgaan naar interval belonen. Maar dan kent de hond de oefening en dan kan je ook zien dat de hond zelf “nadenkt” waarom hij wel of geen beloning krijgt. Dat kan dan ook een aai een woord zijn of iets lekkers.
  Het komt er op neer dat wij elke hond op een positieve manier iets willen aanleren. Wanneer je veel te snel met correcties gaat beginnen gaat de hond misschien wel doen wat je wilt maar dan onder dwang hij gaat eerder gedrukt lopen. Want heel veel begeleiders weten niet op tijd en op de juiste manier te corrigeren en daarbij de correctie kan de hond gaan ervaren als beloning dus je kan krijgen dat de hond het negatieve gedrag blijft herhalen omdat de correctie als beloning wordt ervaren.
  Daarbij moet je wel heel goed de lichaamstaal van de hond begrijpen en de hond moet heel goed weten wat hij niet goed heeft gedaan, anders gezegd hij moet wel weten wat hij wel had moeten doen. Wij als vereniging vinden het belangrijk om op een positieve manier met honden om te gaan vandaar deze training methode.

  Tjalling,
  Bestuurslid,instructeur
 2. — Ingrid Sun, 3 Apr 2016

  Puppycursus, hier hebben wij het erg leuk gehad en veel geleerd. Met succes afgerond. Op naar de volgende cursus.
  Kan het iedereen aanraden met een puppy.
 3. — Minke Giling Sun, 3 Apr 2016

  Fijne sfeer, betrokken mensen met persoonlijke aandacht als je daar om vraagt. Locatie is ook prima!
  Ondanks mijn grote ervaring met het trainen van honden heb ik ook weer wat geleerd, dus dat is heel mooi. Waar ik wel veel moeite mee had is de "traagheid" van de lessen, veel dezelfde oefeningen met weinig afwisseling. Verder is de manier van belonen een groot discussiepunt voor mij. Ik geloof niet in het steeds aandacht vragen en belonen met "snoep". De hond krijgt een connectie met het snoep en nog steeds niet met de baas. Voor mij is dat niet de manier om een sterke band met je hond te krijgen. Ik heb dat met mijn vorige honden ook nooit gedaan en heb vele examens en wedstrijden gelopen en gewonnen. Het moment van belonen komt zo vreselijk precies dat je beter de beloning uit de hond zelf kan laten komen mijns inziens. De hond zelf weet beter dan wie ook of zijn motivatie om het juiste gedrag te laten zien de juiste was of dat het er alleen maar op "leek". Kortom de training staat voor mij te ver van de natuurlijke roedelmethode af.
 4. — Sharon Sun, 3 Apr 2016

  Op deze hondenschool heb ik puppycursus gedaan. Alles wordt goed uitgelegd. Thuis wordt er dan geoefend. En als er vragen zijn of problemen dan wordt er op de hondenschool extra aandacht aan besteedt. Uiteindelijk ben ik geslaagd voor de cursus en het is ook niet duur hier. Nu ga ik verder met basistraining. Ik ben erg tevreden.


Vul aub het resultaat in van de berekening uit het volgende plaatje:

Vul aub het resultaat in van de berekening uit het plaatje. =