Agility / behendigheid

Agility of behendigheid is een vorm van hondensport waarbij de hond, geleid door zijn begeleider of handler, zo snel mogelijk en zonder fouten een parcours van hindernissen moet afleggen. Het parcours bestaat uit onder andere de hoogtesprong, de breedtesprong, de tunnel, de slurf, de band, de A-schutting, de slalom.

Agility is een snelgroeiende sport, die de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. Het is niet alleen een wedstrijdsport. Ook voor de beginners, gevorderden en recreant is agility een sportieve vorm om met je hond bezig te zijn.   Ook hebben wij een wedstrijd groep Only4Dogs welke aan diverse wedstrijden die door de F.H.N. worden georganiseerd wordt deel genomen.

Doelgroep: 
Voor iedereen die sportief met zijn hond wil samen werken.

Doel en opzet van cursus: 
Onze behendigheidslessen is maatwerk: tijdens de training leren wij u aan hoe u uw hond het beste kunt sturen, dat is dus voor iedere baas – hond combinatie anders. Behendigheid is een sportieve training: wij raden u aan om makkelijke schoenen met profiel en sportieve kleding te dragen. Voor deelname aan onze behendigheidcursussen heeft u geen diploma’s nodig, maar uw hond moet al wel volgroeid zijn, vandaar dat we een leeftijd van de hond van minimaal 1 jaar adviseren.

Vooropleiding: 
De hond moet minmaal 1 jaar oud zijn en dient het niveau van G&G gevorderden te hebben. Tijdens de behendigheidsles zijn de honden veelal los. Zorg er dus voor dat uw hond goed bij u blijft en direct naar u terugkomt als u hem roept. Honden met een agressie probleem worden niet toegelaten.


Kosten en duur: 
Deze cursus voor beginners en gevorderden kost € 65,= per kwartaal als u voor aanvang van
de eerste les via de bank betaald, of € 72,50 indien u contant bij de eerste les betaald.
Deze cursus duurt een kwartaal. (wij houden hierbij rekening met uitval vanwege slecht weer)
Eerste kwartaal:   Maart, April en Mei.
Tweede kwartaal: Juni, Juli en Augustus:
Laatste kwartaal: September, Oktober en November.
 
Indien u met succes de cursus gevorderden afsluit dan kunt u trainend lid worden, u kunt dan terecht bij de recreanten of bij de wedstrijdgroep Only4Dogs. De begeleiding vindt dan onderling plaats men ondersteund elkaar.

Aanvang eerste les klik hier.
 
Klik hier voor een actueel overzicht van onze trainingstijden.

Inschrijven: 
Klik hier om je in te schrijven.